abonneren

Microsoft en Yahoo kunnen van start

Zowel de Amerikaanse als de Europese autoriteiten hebben hun onvoorwaardelijke goedkeuring gegeven aan de samenwerkingsovereenkomst tussen Microsoft en Yahoo.Nadat het Microsoft niet gelukt is om Yahoo over te nemen sloten zij na veel vijven en zessen een overeenkomst tot samenwerking.
De deal betreft het delen van technologie van zoekmachines en het delen van advertentieinkomsten die hiermee behaald worden.

De tien jaar durende overeenkomst behelst dat Microsofts Bing zoekmachine zal worden gebruikt in de Yahoo website, terwijl Yahoo op zijn beurt de advertenties zal verkopen voor Bing. In ruil daarvoor zal Microsoft de eerste vijf jaar 12% van de opbrengst van de Yahoo website krijgen. De overige 88 % houdt Yahoo.

Nu alle barrières zijn geslecht kan begonnen worden met het uitvoeren van de overeenkomst. Microsoft verwacht al de komende dagen de zoekmachine integratie uit te gaan voeren, terwijl Yahoo met de advertentieverkoop begint. De uitwisseling van technologie moet in elk geval in de Verenigde Staten voor het einde van het jaar afgerond zijn. Wereldwijd moeten alle adverteerders begin 2012 over zijn naar de nieuwe organsatie.

Beide bedrijven verwachten hun klanten de beste zoek-ervaring te kunnen leveren en daarbij de adverteerders optimaal te bedienen. In elk geval is het goed dat Google nu een stevige concurrent heeft op zoekmachinegebiedt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord