abonneren

Microsoft en HP gaan gezamenlijk Live Search promoten

Microsoft, de grootste softwarefabrikant ter wereld, gaat samenwerken met HP, de grootste pc-fabrikant ter wereld, om Microsofts Live Search zoekdienst te promoten. Microsoft is druk bezig Google's dominantie over het internet op meerdere fronten aan te vallen. Microsoft wil een deal sluiten met Yahoo om advertentie-inkomsten bij Google weg te halen. Vanaf januari is Microsofts Live Search de standaard zoekmachine op alle pc's van HP. Hiervoor was de zoekmachine van Yahoo de standaard zoekmachine op HP-pc's. De standaard browser op HP-pc's blijft Internet Explorer.
Volgens Microsoft is de deal met HP de belangrijkste distributiedeal die het ooit voor Live Search heeft afgesloten.

Dell, de grote concurrent van HP, heeft een deal gesloten met Google om Google's zoekmachine als standaard zoekmachine in te stellen op zijn pc's. De deal loopt volgend jaar af. Dell weet nog niet welke zoekmachine het dan als standaard zal instellen. Dell verwacht dat het een nieuwe deal zal sluiten met Google maar het bedrijf staat open voor alternatieve partners. Op Acer-pc's is Yahoo Search de standaard zoekmachine.

Google blijft zijn dominante positie in de zoekmachinemarkt vergroten. Volgens cijfers van comScore groeide vorige maand het markaandeel van Google op de Amerikaanse zoekmachinemarkt met maar liefst 61,5 procent. Het marktaandeel van Yahoo nam af met 20,4 procent en Microsoft gleed 9,1 procent naar beneden.


Bron: Microsoft persbericht

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie