abonneren

Microsoft en Apple ruziën over schuld besmette iPods

Microsoft en Apple zijn belandt in een kinderachtig potje 'hij deed het'. Gisteren liet Apple weten dat het probleem met de besmette iPods mede de schuld was van Microsoft omdat het bedrijf te weinig doet aan de bestrijding van virussen en andere malware.Microsoft kaatste de beschuldigende bal terug door te zeggen dat het Trojaanse virus, waardoor een groot aantal van de vijfde-generatie Video iPods werd besmet, afkomstig is van Apple’s eigen iVideo-machine.

In zijn blog schrijft Jonathan Poon, de belangrijkste anti-virusexpert bij Microsoft, dat Apple niet laf de beschuldigende vinger naar Microsoft had moeten wijzen maar dat Apple gelijk had moeten toegeven dat zijn kwaliteitscontrole te wensen overlaat.

Het is Apple’s eigen beslissing om op de machine waarop de originele software voor de Video iPod stond geen viruschecker of actuele anti-virussoftware te installeren. Volgens Poon toont Apple’s actie om Microsoft de schuld te geven duidelijk aan dat het bedrijf geen verstand heeft van hoe malware nou eigenlijk werkt.

Poon zegt dat Apple een voorbeeld had moeten nemen aan de Japanse vestiging van McDonalds. McDonalds Japan gaf tienduizend mp3-spelers weg bij een prijsvraag waar op alle spelers een virus bleek te staan. McDonalds gaf niemand de schuld behalve zichzelf en ruilde de geïnfecteerde mp3-spelers snel om in schone spelers.

Poon zegt dat indien Apple-baas Steve Jobs een cursus wil krijgen in kwaliteitsbewaking hij hem altijd mag bellen. In de tussentijd moet Jobs niet lafhartig andere bedrijven de schuld geven van zijn eigen fouten.


Bron:
weblog Jonathan Poon

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord