abonneren

Microsoft en Amazon delen patenten

Amazon en Microsoft maken bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten over het delen van patenten. Beide bedrijven krijgen toegang tot elkaars patenten.De overeenkomst dekt een groot aantal producten en technologieën. Zo valt Amazon's populaire Kindle e-reader onder de regeling die zowel open source als eigen Amazon software bevat.
Ook het gebruik van Amazons op Linux gebaseerde servers valt onder de overeenkomst. Volgens Microsoft maken veel Linux implementaties inbreuk op hun patentrechten. Door het sluiten van dit soort overeenkomsten kunnen bedrijven problemen voorkomen bij het verkopen van op Linux gebaseerde software en het gebruik van het besturingsysteem in hun hardware.

De details van de overeenkomst zijn geheim maar wel is bekend gemaakt dat Amazon een onbekend bedrag betaald voor deze deal.

Microsoft zegt blij te zijn dat ze deze overeenkomst met Amazon heeft kunnen sluiten. Microsoft heeft een enorm groot portfolio aan software patenten. Deze overeenkomst onderschrijft het wederzijdse respect voor de intellectuele rechten en is een pragmatische oplossing voor het omgaan met rechtenkwesties of het nu eigen software of open-source software betreft.

Microsoft heeft al eerder dergelijke overeenkomsten gesloten met andere bedrijven waaronder Apple, HP, LG, Nikon, Novell, Pentax, Pioneer, Samsung en Fuji Xerox.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: