abonneren

Microsoft draait 'PlaysForSure'-muziek de nek om

Slecht nieuws voor consumenten die hun muziek hebben aangeschaft via een site die gebruikt maakt van Microsoft's PlaysForSure-versleuteling (MSN Music). Microsoft stopt namelijk met de ondersteuning voor deze drm-techniek en de sleutels kunnen niet meer worden overgezet.Bestaat uw muziekverzameling uit nummers die u in het drm-beschermde wma-formaat heeft aangeschaft? Dan is de kans groot dat u na 31 augustus uw muziek definitief kwijtraakt zodra u een nieuwe computer aanschaft of van besturingssysteem wisselt.
Microsoft heeft alle klanten van MSN Music, dat in 2006 vervangen is door de Zune Marketplace, verteld dat ze vanaf 31 augustus geen nieuwe licentiesleutels meer kunnen opvragen. Deze sleutels zijn nodig wanneer de muzieknummers op een nieuwe computer of op een nieuw besturingssysteem worden overgezet.

Het zal niemand verbazen dat Microsoft flink onder vuur ligt over deze beslissing. Veel gebruikers voelen zich schandelijk behandeld, omdat ze netjes muziek hebben aangeschaft met drm en hiervoor nu gestraft worden. Illegale muziekbestanden zónder drm kennen dit probleem namelijk niet. Anti-drm-voorstanders lachen in hun vuistje; ze zien deze stap als hét bewijs dat drm een consumentonvriendelijke maatregel is die meer problemen creëert dan oplost.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: