abonneren

Microsoft draait beperkingen OneDrive deels terug

De beperkingen voor OneDrive worden voor een deel teruggedraaid. Gebruikers kunnen op een speciale pagina vragen of zij hun naar beneden gestelde tegoed kunnen terugkrijgen.

Dat zegt Microsoft dit weekend in een blog. Er kwam zo veel kritiek op Microsofts besluit dat het bedrijf dat deels terugdraait.

Verlaging

Microsoft besloot een paar weken geleden dat het de onbeperkte opslag op OneDrive voor Office 365-abonnees te verlagen naar 1 TB, en de opslag voor gratis gebruikers van 15 GB naar 5 GB. Volgens Microsoft maakten een aantal gebruikers misbruik van de onbeperkte opslag door er vele terabytes aan bestanden op op te slaan.

Klachten

De wijziging viel niet in goede aarde bij gebruikers. Op het support-forum is een klacht daarover ruim 74,000 keer omhoog gestemd.

Verlaagd

Microsoft heeft nu op die klachten gereageerd. Het bedrijf biedt zijn excuses aan, en zegt dat het niet bedoelde om gebruikers de schuld te geven. Gebruikers van de gratis variant van OneDrive kunnen hun 15 GB terugkrijgen als ze naar een specifieke link gaan, en Office 365-gebruikers die naar 1 terabyte teruggaan kunnen hun geld terugkrijgen. Als zij méér dan 1 terabyte op OneDrive hadden opgeslagen, houden ze die bestanden in ieder geval nog 12 maanden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Cloud, Opslag, Onedrive

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord