abonneren

Microsoft doet toenaderingspoging richting Facebook

Het is Microsoft niet gelukt om Yahoo het hof te maken. Nu richt de softwaregigant zijn pijlen op de sociale netwerkdienst Facebook.De bankiers van Microsoft peilen op dit moment of Facebook bereid is om een innige relatie met de softwaregigant aan te gaan. Microsoft wilniet een groter aandeel in Facebook kopen maar de sociale netwerkdienst geheel overnemen.Afgelopen oktober kocht Microsoft voor $240 miljoen een belang in Facebook. Analisten denken dat de sociale netwerkdienst ongeveer $15 miljard waard is.

De student Mark Zuckerberg lanceerde Facebook in 2004. De sociale netwerkdienst is zeer succesvol en meerdere bedrijven hebben interesse getoond om het te kopen. Op dit moment heeft Facebook ongeveer 70 miljoen actieve gebruikers. Zuckerberg wil liever met zijn netwerkdienst naar de beurs gaan dan deze verkopen aan een groot bedrijf.

Dit week maakte Microsft bekend dat het zijn poging om Yahoo over te nemen niet doorzet. Yahoo vroeg teveel geld. Microsoft wilde met de overname van Yahoo een machtig advertentiebedrijf opzetten die kan concurreren met internetgigant Google.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie