Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft dient klacht in over Google bij EU

Microsoft beschuldigt Google van oneerlijke concurrentie en dient daarom een klacht in bij de Europese unie.

Microsoft hoopt hiermee een steentje bij te dragen in het onderzoek dat de Europese Commissie toch al uitvoert naar Googles vermeende machtsmisbruik. Microsoft heeft met name met zijn Bing zoekmachine last vande concurrentie van Google. Zo zou het gebruik van Bing in Europa nog verder achterblijven bij het gebruikt van Microsofts zoekmachine in de VS. Google heeft in Europa een marktaandeel van 95% terwijl Microsoft in de VS een marktaandeel van 25% heeft.

Microsoft onderbouwt de aanklacht met argumenten. Zo zou Google met YouTube andere zoekmachines hinderen de filmpjes goed te indexeren. Ook zou Google het Windows Phone 7 moeilijk maken om de YouTube filmpjes op eenvoudige wijze af te spelen. Het blijft ironisch dat het bedrijf dat jarenlang zelf onderwerp van onderzoek over concurrentivervalsing is geweest in de EU, nu via de EU een van zijn grootste online concurrenten gaat belagen.

Lees meer argumenten in de blogpost van Microsoft

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie