abonneren

Microsoft dichtbij oplossing bug in Home Server

Na ongeveer zes maanden denkt Microsoft de oplossing te hebben gevonden voor de bug in Windows Home Server.Microsoft maant gebruikers van Windows Home Server (WHS) om niet te optimistisch te worden. Het kan nog tot na de zomer duren voordat Microsoft een fix kan uitbrengen omdat eerst alles goed moet worden getest.

Microsoft bracht WHS in november vorig jaar uit. Microsoft presenteerde WHS als de beste oplossing voor thuisgebruikers. Al snel bleek dat het OS bepaalde type bestanden corrumpeerde. In de maanden die volgden bleek dat heel veel bestanden door WHS gecorumpeerde konden worden en dat dit in heel veel situaties kan gebeuren. Microsoft beloofde voor de Kerst met een oplossing te komen. Afgelopen maart was er nog steeds geen fix uitgebracht. Volgens Microsoft was het bestandssysteem van WHS de schuld en zou er op zijn vroegst pas in juni een fix uitkomen.

Microsoft kwam erachter dat het probleem wordt veroorzaakt door het gebruik van meerdere harde schijven. Het corruptieprobleem deed zich voornamelijk voor bij gebruikers die twee of meer harde schijven hebben.

Deze week brengt Microsoft WHS Power Pack 1 uit. Microsofts WHS-team benadrukt dat dit nog een betaversie is van de fix en dat deze nog uitgebreid getest moet worden. Microsoft probeert om in juni de fix uit te brengen maar indien dit door testen niet lukt dan zal de sofwaregigant de datum opschuiven.

Totdat de fix beschikbaar is, raadt Microsoft WHS-gebruikers aan om het aantal bestanden op het systeem te beperken. Ook het gebruik van mediasoftware als Windows Media Player of iTunes wordt afgeraden.


Bron: Windows Home Server Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie