}
abonneren

Microsoft demonstreert Silverlight op MIX07

Microsoft heeft op zijn driedaags MIX07-conferentie meer details bekendgemaakt over de nieuwe Silverlight-technologie.
Microsoft wil met Silverlight de strijd aangaan met Adobes Flash.Tijdens Mix07 maakte Microsofts technisch directeur Ray Ozzie bekend dat Microsoft met een gratis videohosting- en streamingdienst komt voor ontwikkelaars van geavanceerde mediaproducten. De dienst moet webdiensten en lokale computersoftware naadloos met elkaar verbinden. Creatievelingen krijgen 4 gigabyte gratis videohosting om video's en animaties tot 10 minuten van lengte op te slaan. Microsoft zorgt ook voor de distributie via zijn 'content delivery network' een geheel van servers om de beelden zo dicht mogelijk bij de gebruiker te brengen.

De opslagdienst is direct gekoppeld aan Microsoft onlangs geïntroduceerde SilverLight-technologie. Die wordt ook wel vergeleken met nieuwe versies van Adobes Flash. Silverlight werkt, via een plug-in, zowel op Microsofts producten als op platformen als Mac OSX en Firefox. Hiermee wil het bedrijf de technologische strijd met Adobe en Apple aangaan.

Internetvideotheek Netflix biedt sinds februari van dit jaar de webdienst 'Instant Viewing', waarbij webkijkers niet meer op de DVD-bezorging van een kijkschijfje hoeven te wachten. Met een klik op de knop kunnen ze uit 2.000 titels kiezen en deze acuut bekijken, bijna zonder wachttijd om de film in te laden.

De interface van deze video's is ook gemaakt voor Microsoft Silverlight. Dit stelt de gebruiker, vanwege die directe koppeling met .Net-servertechnologie, in staat om ook beoordeling te geven over de film, vrienden uit te nodigen op tegelijk op meerdere pc's film te kijken en simultaan met elkaar te chatten tijdens het kijken.

Volgens Netflix werden er afgelopen 3 maanden 2 miljoen films direct via internet bekeken. Dat bespaart het bedrijf en passant afhandelings- en bezorgingskosten.

De SilverLight-technologie bestaat uit 3 componenten. De consumentensoftware is gratis. Vanavond maakt Microsoft tijdens een andere toespraak op Mix07 bekend wat de prijsstelling van andere Silverlight-producten is.

Volgens Microsofts Ray Ozzie is dit een voorbeeld van gecombineerd gebruik van software op computers en webdiensten op Microsoft-servers. Dit hybride model is, volgens hem, de volgende stap in de ontwikkelingen op internet. In hoeverre dat een uitspraak is om Microsofts technologische achterstand op Google goed te praten, liet Ozzie niet doorschemeren.


Download
: Silverlight plugin (1,4MB)

Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI