abonneren

Microsoft demonstreert robot-receptioniste

De receptioniste wordt in de toekomst met uitsterven bedreigd: Microsoft heeft een robot ontwikkeld die mensen kan ontvangen en de weg kan wijzen.De robot-receptioniste werd gedemonstreerd door Craig Mundie, Chief Research & Strategy Officer van Microsoft. De robot gebruikt een combinatie van visuele en spraak-herkenning om de bezoeker te herkennen en te begrijpen. Met spraaksynthese handelt ze basistaken af. Microsoft is van plan om de software-robot te gebruiken in eigen gebouwen.
Daar zorgt normaalgesproken een receptioniste voor het afhandelen van verzoeken als iemand een shuttlebus wil nemen. In een video is te zien hoe twee Microsoft-medewerkers naar de robot toelopen en de vraag krijgen naar welk gebouw ze getransporteerd willen worden.

Volgens Mundie gaat het niet alleen om taken van een receptioniste, die op deze manier afgehandeld kunnen worden: "Dit is slechts het topje van de ijsberg". Mundie is naast Ray Ozzie één van de twee personen die de leemte van Bill Gates na zijn vertrek moeten opvullen.

Via: CNET

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie