abonneren

Microsoft CEO Ballmer lacht om Google OS concurrentie

Twee Microsoft kopstukken, zowel Bill Gates als Steve Ballmer, hebben commentaar gegeven op Googles Chrome OS plannen.Ook voormalige Microsoft topman Bill Gates sprak zich uit over Google Chrome OS in een interview met CNET News deze week. Hij verbaast zich er over dat mensen denken dat het iets nieuws is. Er zijn vele vormen van Linux besturingssystemen in verschillende verzamelingen, die op verschillende manieren opstarten.
Google Chrome OS lijkt ook een Linux variant. Bovendien met Android op een netbook, daar zit ook een browser in. Waarom dan nog een tweede besturingssysteem. Volgens Gates is het moeilijk iets over Google Chrome OS te zeggen, aangezien Google zo weinig heeft verteld over hoe het werkt. "Hoe vager ze zijn, hoe interessanter het is,"zei hij.

Microsoft CEO Steve Ballmer kwam in zijn speach op de technologie conferentie in New Orleans (VS) met andere argumenten. Volgens hem is Windows een betere aanpak dan een browsergeoriënteerd  besturingssysteem. Om dit argument kracht bij te zetten zegt hij dat de helft van het PC-gebruik zich buiten de browser afspeelt.

"We hebben geen nieuw besturingsysteem nodig" zei Ballmer woensdag, "We moeten doorgaan met het evolueren van Windows en de Windows-toepassingen en de Internet Explorer (IE). Ook de manier waarop IE werkt samen met Windows en hoe we toepassingen als Office bouwen, spelen daar een rol. We moeten er daarbij voor zorgen dat we onze klanten en partners met ons meekrijgen."

Ballmer en Gates benadrukken ook dat Google nu twee besturingssystemen heeft:  Chrome OS en Android. Volgens Ballmer heeft Microsoft geleerd van hun ervaringen met verschillende besturingssystemen, als Windows 95 voor consumenten en Windows NT voor zakelijk gebruik. Twee besturingssystemen zijn niet per definitie positief. "De laatste keer dat ik er naar gekeken heb, heb je geen twee cliënt-besturingssystemen nodig", zei hij. "Het is goed er één te hebben".

Voor het gemak gaat hij daarbij voorbij aan het feit dat Microsoft met Window CE/Mobile ook verschillende besturingssystemen voor verschillend gebruik heeft.

Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie