Microsoft brengt SQL Server naar Linux

Het lijkt erop dat Pasen en Pinksteren dit jaar op één dag vallen, want Microsoft gaat zijn SQL Server-programma uitbrengen voor Linux. Het bedrijf hield jarenlang aan dat het niet de moeite waard was om programma's voor Linux te maken, maar Microsofts belangrijkste databaseprogramma komt nu eindelijk beschikbaar voor het opensource-OS.

Dat laat Microsoft weten in een blogpost.
 

Databases beheren

Microsoft werkt daarvoor samen met de makers van grote Linux-distributies zoals Ubuntu en RedHat. Op die manier moet het programma straks op alle Linux-distributies soepel draaien. Door het programma beschikbaar te maken op Linux moet het makkelijker worden om servers en databases te beheren vanuit Windows.

Het programma zelf komt pas ergens halverwege 2017 naar het besturingssysteem, maar er is nu al wel een ontwikkelaarspreview beschikbaar voor iedereen.
 

Omslag

Overigens is het niet helemaal nieuw dat Microsoft beter samenwerkt met andere besturingssystemen. Onder leiding van nieuwe CEO Satya Nadella is het bedrijf bezig met een inhaalslag om ook op andere platformen beschikbaar te worden. Zo is cloudplatform Azure steeds meer gericht op Linux, en het bedrijf heeft veel Office-apps uitgebracht op iOS en Android.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Linux, sql server, Ubuntu, Redhat