abonneren

Microsoft brengt SP1 uit voor Mac-versie Office 2008

Office 2008 voor de Mac is volgens de Mac BU (de Macintosh Business Unit van Microsoft) zo'n groot succes dat Mac BU meer producten voor de Mac wil ontwikkelen.Office 2008 werd gelanceerd tijdens de Macworld Expo en de verkoop nam volgens Microsoft meteen een hoge vlucht. Mac BU ontwikkelde Office 2008 voor de Mac om Office-gebruikers die een Mac hebben het leven makkelijker te maken. Office 2008 voor de Mac heeft een interface die aansluit op het Mac-platform, tools voor het opstellen van professionele documenten en het is compatibel met andere platforms.

"De respons was overweldigend. Sinds de lancering in januari ligt de verkoop van Office 2008 voor Mac drie keer hoger dan bij de lancering van Office 2004", zegt Craig Eisler, algemeen directeur van de Mac BU van Microsoft. "Voor de komende versies blijven we nauw samenwerken met klanten en willen we ook intern met personeel uitbreiden."

Service Pack 1
Vanaf vandaag is ook Service Pack 1 (SP1) beschikbaar. Met de lancering van Office 2008 voor Mac SP1 pakt de Mac BU de belangrijkste issues aan die klanten rapporteerden via MERP (Microsoft Error Reporting Protocol ) of andere feedbackkanalen. SP1 zorgt voor meer stabiliteit, veiligheid en performance met onder meer de volgende programma-updates:

Microsoft Office Excel:
• Compatibiliteit - Verbeterde compatibiliteit met bestandsuitwisseling tussen Mac Excel 2008 en Windows Excel 2003 en 2007.
• Opmaak foutbalken - Terugplaatsing van de opmaakoptie op de foutbalken in datasheets.
• Printen - Printzekerdere elementen in Excel 2008-werkboeken.
Microsoft Entourage:
• Kalender - Een aanzienlijke verbetering van de gebruikersvriendelijkheid van de kalender en terugkerende reminders.
• Exchange Server Support - Een algemene verbetering van de synchronisatieondersteuning, inclusief het verwijderen van bijlagen, het synchroniseren van de server, het bewerken van de inhoud van berichten via AppleScript en het synchroniseren van wijzigingen.
• E-mailbeelden - De mogelijkheid om beelden van andere tools nu vanuit Entourage te bekijken en te verzenden.
Microsoft Office Word:
• Printen - Meer precisie bij het oriënteren van tabellen met celnuances.
• Documentmap - Hogere betrouwbaarheid en een betere respons bij het selecteren van items.
• Notebook Layout - Een update van de opmaak, recording-status en een aantal display-opties.
Microsoft Office PowerPoint:
• Printen - Verbeteringen om crashen te voorkomen bij het printen van documenten naar hoge resolutie-printers en een tien maal hogere snelheid bij het printen van grote presentaties.
• Mobile viewing - De mogelijkheid om Mac PPTX-files te bekijken op Windows Mobile gsm's.
• AppleScript - De mogelijkheid om de PowerPoint-selectietool te gebruiken in AppleScript om scripts te implementeren in de huidige selectie in PowerPoint.

Klanten kunnen SP1 gratis downloaden via de website van Microsoft of via Microsoft Auto Update.

Visual Basic for Applications
De Mac BU kondigde in augustus 2006, anderhalf jaar voor de productlancering, aan dat Office 2008 voor Mac de scripttaal Visual Basic for Applications niet zou ondersteunen. Wel voorzag de Mac BU in Office 2008 scripting tools, zoals Automator en AppleScript, en werkte ze samen met het tijdschrift MacTech aan een referentiegids. Het team erkent echter dat VBA-ondersteuning belangrijk is voor een selecte groep klanten die macro's crossplatform willen delen. Daarom kondigt de Mac BU nu aan dat de volgende versie van Office voor Mac opnieuw ondersteuning biedt voor VBA.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: