abonneren

Microsoft brengt record-hoeveelheid patches uit

Microsoft heeft in de maandelijkse patchronde een recordaantal kwetsbare plekken in zijn software aangepakt. In totaal moeten de updates 31 beveiligingslekken dichten in onder andere Internet Explorer en de kantoorsuite Office.Van detien gisteren uitgegeven security bulletins hebben erzes te maken met het besturingssysteemWindows,drie methet Office-pakket eneen metde Internet Explorer browser.

Het op Windows gerichte bulletin pakt vier lekken in de zogeheten 'kernel' van het besturingssysteem aan. Iemand die kwaad wil, en van een van deze lekken gebruik maakt, kan de volledige controle over de PC van de gebruiker overnemen. Dit kan overigens enkel vanaf een lokaal netwerk.

Verder pakt Microsoft acht verschillende beveiligingslekken in Internet Explorer aan. Misbruik van een dergelijk lek kan leiden tot uitvoering van een willekeurige programmacode als de pc-gebruiker een speciale webpagina bekijkt. Dit is overigens de enige zwakke plek die in Internet Explorer 8 wordt gedicht, de overigen zitten in zijn voorganger IE7.

Bron: Slashdot

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie