abonneren

Microsoft brengt record-hoeveelheid patches uit

Microsoft heeft in de maandelijkse patchronde een recordaantal kwetsbare plekken in zijn software aangepakt. In totaal moeten de updates 31 beveiligingslekken dichten in onder andere Internet Explorer en de kantoorsuite Office.Van detien gisteren uitgegeven security bulletins hebben erzes te maken met het besturingssysteemWindows,drie methet Office-pakket eneen metde Internet Explorer browser.

Het op Windows gerichte bulletin pakt vier lekken in de zogeheten 'kernel' van het besturingssysteem aan. Iemand die kwaad wil, en van een van deze lekken gebruik maakt, kan de volledige controle over de PC van de gebruiker overnemen. Dit kan overigens enkel vanaf een lokaal netwerk.

Verder pakt Microsoft acht verschillende beveiligingslekken in Internet Explorer aan. Misbruik van een dergelijk lek kan leiden tot uitvoering van een willekeurige programmacode als de pc-gebruiker een speciale webpagina bekijkt. Dit is overigens de enige zwakke plek die in Internet Explorer 8 wordt gedicht, de overigen zitten in zijn voorganger IE7.

Bron: Slashdot

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord