abonneren

Microsoft brengt patch uit voor Internet Explorer 6

Microsoft brengt normaliter geen patches meer uit voor producten die niet meer ondersteund worden, maar maakt een uitzondering voor het stokoude Internet Explorer 6.
De patch lapt het gat op waardoor Chinese hackers toegang kregen tot bepaalde Gmail-accounts.

Dat Microsoft ineens in actie komt om Internet Explorer 6 op te lappen is frappant, maar vermoedelijk ingegeven door officiële overheidswaarschuwingen uit Duitsland en Frankrijk om deze browser niet langer te gebruiken. Koren op de molen voor Mozilla, die het marktaandeel Firefox de laatste dagen weer rap ziet stijgen.

Eigenlijk is er maar weinig aan de hand. Het veiligheidslek treedt alleen op in Chineestalige Windows XP-systemen die Flash Player 6 gebruiken. Even voor de duidelijkheid: de Flash Player van Adobe is inmiddels bij versie 10 aanbeland en het aantal Chineestalige Internet Explorer 6-installaties in Frankrijk en Duitsland zal ook niet opzienbarend zijn.

Overigens meldt Microsoft, dat deze update de kwalificatie 'critical' heeft gegeven, dat de update ook geldt voor gebruikers van de Internet Explorer versies 7 en 8 die nog niet zijn aangevallen. Microsoft roept iedereen op de update te installeren.

TG Daily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: