abonneren

Microsoft brengt nieuwe versie Zune uit

Microsoft brengt deze week drie nieuwe modellen uit van zijn Zune-mediaspeler. De nieuwe Zune's kunnen automatische via WiFi de muziek, foto's en videofilmpjes op de computer van de gebruiker synchroniseren met de mediaspeler.De nieuwe Zune komt in drie versies: eentje met 4GB opslagruimte, eentje met 8GB opslagruimte en eentje met 80GB opslagruimte. Wanneer een gebruiker Vista heeft draaien dan kan de nieuwe Zune automatisch gedownloade tv-series van Windows Media Center importeren naar de Zune.

Via de Zune Marketplace kan de gebruiker muziektracks en muziekclips kopen. Microsoft zegt dat het de komende tijd meer dan een miljoen MP3-tracks - zonder DRM - gaat toevoegen aan Marketplace. Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt van welke platenmaatschappijen de verschillende muzieknummers afkomstig zullen zijn.

Tegelijk met de nieuwe Zune lanceert Microsoft de bijbehorende website Zune Social. Via de website kunnen Zune-aanbidders hun favoriete muziek en playlists met elkaar delen en vrienden zoeken die dezelfde smaak hebben.

De nieuwe Zune is per november te koop. De 4GB-versie zal $149 kosten, de 8GB-versie kost $199 en de 80GB-versie kost $249.


Meer informatie: gizmodo.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: