abonneren

Microsoft brengt Internet Explorer 8 RC1 uit

Microsoft heeft build 8.0.06001.18372 van Internet Explorer 8 uitgebracht. Er is nog geen changelog gepubliceerd dus is het nog onbekend wat er allemaal aangepast is.Internet Explorer 8 is de nieuwste versie van Microsofts populaire webbrowser. Internet Explorer 8 moet sneller, veiliger en stabieler worden dan zijn voorganger. Tevens biedt IE8 gebruikers de mogelijkheid om anoniem en zonder digitale sporen achter te laten over het internet te surfen.

Bijzondere nieuwe feature is Web Slice. Voeg een Web Slice van een pagina toe aan IE8 en dan hoeft u niet meer naar dezelfde website terug te gaan voor updates van het nieuws, aandelenkoersen, online veilingen, het weer, updates van vrienden of bijvoorbeeld de sportuitslagen. IE8 laat meteen zien wat er gewijzigd is op de site. En via InPrivate navigatie kunt u zoeken op internet zonder sporen achter te laten. Het nieuwe ‘SmartScreen-filter' beschermt bovendien tegen misleidende en schadelijke websites.

In Nederland heeft Microsoft bovendien tweehonderd van de meest bezochte websites onderzocht. In sommige gevallen is al in een vroege fase contact gelegd met de webmasters om ervoor te zorgen dat de website compatibel is met IE8. Dit heeft ervoor gezorgd dat 98% van de favoriete Nederlandse websites probleemloos opent in Windows Internet Explorer 8.

Mensen die Internet Explorer Beta 2 geïnstalleerd hebben, zullen - mits ze dat ingeschakeld hebben - binnenkort via automatische updates voorzien worden van de RC1. Beta 2 hoeft niet eerst verwijderd te worden voordat zij RC1 kunnen installeren. Voor de gebruikers van Windows 7 Beta is het niet nodig om de bijbehorende Internet Explorer 8 bij te werken met deze RC1, zij zullen op een later tijdstip voorzien worden van een bijgewerkte versie van IE8.


Download: 32-Bit Vista & Windows Server 2008
Download: 64-Bit Vista & Windows Server 2008
Download: Windows XP SP2 & 3
Download: Windows Server 2003 SP2 or 64-Bit Windows XP Professional 
Download: Windows Server 2003 SP2

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: