abonneren

Microsoft brengt Internet Explorer 8 Beta 1 uit

Microsoft heeft de publieke betaversie van Internet Explorer 8 uitgebracht. Gebruikers kunnen nu zelf ervaren hoe goed de nieuwe versie van de populaire webbrowser zich houdt aan de W3C-webstandaarden en welke nieuwe functies de browser heeft.Het verschil in uiterlijk tussen IE8 en IE7 is niet zo groot als indertijd tussen IE6 en IE7. Het meest in het oog springende verschil is een nieuwe functie genaamd ‘Activities' (zie afbeelding).

Windows-gebruikers zijn gewend dat wanneer ze op de rechtermuiskknop klikken er een contextmenu met commando's verschijnt. Microsoft heeft dit concept doorgevoerd in IE8 maar op een nieuwe manier. IE8-gebruikers kunnen overal buiten een website op de rechtermuisknop klikken om een actiemenu tevoorschijn te toveren met een lijst van opties die gelden voor die website. De gebruiker bezoekt bijvoorbeeld de website van een online winkel op zoek naar een product om te kopen. De winkel heeft echter geen leveringsdienst en ook geen overzicht van lokale ophaaladressen. De gebruiker kan het adres van de winkel kopiëren en de gegevens invoeren in een online mapdienst. In IE8 kan de gebruiker dit allemaal doen binnen de website van de online winkel. De gebruiker selecteert het adres, klikt rechts op zijn muis en kiest zijn favoriete mapdienst. Een ander voorbeeld is dat een gebruiker de naam van een product kan selecteren en via een klik met de muis kan zien of deze te koop wordt aangeboden op eBay.

Microsoft heeft het phishingfilter in IE8 verbeterd en uitgebreid en gelijk de nieuw naam "Safety Filter" gegeven. IE8 heeft tevens een automatisch "crash recovery"-systeem (ACR) toegevoegd aan IE8 dat content terug kan halen wanneer de browser herstart moet worden. Het systeem haalt niet alleen de webpagina op, maar ook alle data die een gebruiker had ingevoerd voordat het systeem crashte.

Met WebSlices kunnen gebruikers zich abonneren op content binnen webpagina's. Wijzigingen binnen die content worden vervolgens automatisch aangegeven.

Download Internet Explorer 8 Beta 1 (IE8 Beta 1):

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: