abonneren

Microsoft brengt Hyper-V Server 2008 gratis uit

Microsoft geeft misschien nog niet zijn Windows-besturingssysteem gratis weg. Maar het bedrijf heeft wel besloten om zijn Hyper-V Server 2008-pakket gratis ter download aan te bieden.Microsofts Hyper-V Server 2008 is een "bare metal" hypervisor. Dit betekent dat het direct draait bovenop de fysieke hardware waardoor er virtuele besturingssystemen op kunnen draaien, zoals VMWare's ESX platform of Citrix XenServer.
Vorige virtualisatieplatformen van Microsoft hadden een aparte Windows-sessie nodig, die draaide als een host, waarop virtual machines konden draaien.

Bedrijven die gebruikmaken van Hyper-V virtualisatie kunnen Windows en Linux workloads consolideren op één fysieke server. Het is ook mogelijk om met Hyper-V in een datacenter client-besturingssystemen en applicaties te draaien in ‘server-based' virtual machines. Beheer gaat via Microsofts System Center Virtual Manager 2008. Deze applicatie bevindt zich nu in de betafase. Microsoft verwacht dat de eindversie eind deze maand uitkomt.

Minimale hardware-eisen voor Hyper-V Server is een x64-processor met ‘hardware-assisted virtualization' (Intel VT of AMD Virtualization) dat tevens Data Execution Protection (DEP) heeft. Hyper-V Server heeft tevens een tweede computer nodig die in een Active Directory-omgeving de Hyper-V manager draait.


Download: Hyper-V Server 2008, English ISO

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord