abonneren

Microsoft brengt eindelijk SQL Server 2008 uit

Twee van Microsofts Windows Server-productlijnen moeten op 12 november aanstaande uitkomen. De beide productlijnen zijn echter afhankelijk van wanneer SQL Server 2008 klaar is.Om ervoor te zorgen dat zijn Windows Server-productlijnen niet nog meer vertraging oplopen, brengt Microsoft vandaag SQL Server 2008 uit. MSDN-leden kunnen vanaf vandaag de software downloaden.
Microsoft heeft ook de website voor SQL Server 2008 vernieuwd. Ontwikkelaars kunnen de documentatie los van de software downloaden. Microsoft heeft het SQL Server Developer Center gesloten omdat de betaperiode is verstreken.

Een nieuwe functie in SQL Server 2008 is de geïntegreerde SharePoint-modus. Hierdoor is er geen aparte SharePoint-server meer nodig om analyses en rapportages te delen met gebruikers. SQL Server 2008 heeft ook een aantal geïntegreerde webservertools gekregen waardoor het niet meer afhankelijk is van een Internet Information Server. Hierdoor kan SQL Server 2008 zijn eigen webserver zijn. In SQL Server 2008 is oude SQLLCMD-commandline accesstool vervangen met SQLPS. Dit is een versie van PowerShell waar een nieuwe SQL Server-functionaliteit aan is toegevoegd.

Microsoft heeft recentelijk de documentatie voor zijn SQL Server PowerShell aangepast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie