abonneren

Microsoft brengt Bing-app Torque voor Android uit

Die zag je niet aankomen: Microsoft heeft zijn Torque-app, waarmee je op je smartwatch kunt zoeken via Bing, uitgebracht voor Android-smartphones. Daardoor kun je nu niet alleen vanaf je Google-horloge zoeken met Bing, maar ook vanaf je Google-telefoon.
Torque is Microsofts antwoord op de Google Now-app, waarmee je via je stem vragen kunt stellen aan de zoekassistent. Daarbij krijg je niet alleen zoekresultaten te zien, maar ook direct de informatie die je zoekt - bijvoorbeeld bij de vraag hoeveel calorieën er in een banaan zitten of wat de hoofdstad van Burkina Faso is.

Bewegingen

De Torque-app werkt in feite hetzelfde als de Google-app, met één groot verschil: de manier waarop je de app activeert. Waar je bij Android-telefoons nog "Ok Google" moet zeggen, moet je je apparaat op een aparte manier op en neer schudden om de app te activeren. Volgens Microsoft "stonden veel gebruikers te springen" om de app zo te gebruiken.

Update

De Torque-app is daarnaast geüpdate met een paar nieuwe toevoegingen. Zo is het nu makkelijker om vluchten te vinden via de Bing-zoekmachine, en kunnen gebruikers apps op hun smartwatch opstarten met bepaalde polsbewegingen.

Toch is de app nog lang niet perfect - op bepaalde smartwatches (zoals de Sony Smartwatch 3 en de Moto 360) werken de sensoren nog niet helemaal, zodat Bing-zoeken niet altijd mogelijk is.

Downloaden

Mocht je Google niet goed genoeg vinden en graag Bings mooie gebarenzoekmachine willen uitproberen op Android, dan kun je de app hier downloaden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Bing, torque