abonneren

Microsoft brengt betaversie Silverlight 3 uit

Ontwikkelaars hebben een goede week. iPhone-ontwikkelaars krijgen toegang tot het iPhone 3.0 besturingssysteem, Playstation 3- ontwikkelaars kunnen Nvidia PhysX gebruiken en vandaag brengt Microsoft de betaversie uit van Silverlight 3.0.In de'developer beta'is zowel de audio als de video flink verbeterd. Silverlight 3 ondersteunt720p fullscreen HD playback en MPEG-4 H.264/AAC audio. Ook het renderen van 3D-afbeeldingen en animaties zijn verbeterd. Microsoft heeft meer dan 60 controls toegevoegd aan de broncode.

Een belangrijk verbetering in Silverlight 3 is de mogelijkheid voor applicaties om buiten de browser te draaien, zonder dat daarvoor extra plugins of runtimes geinstalleerd hoeven te worden. Hierdoor is het mogelijk dat een gebruiker een Silverlight-applicatie uit de browser "trekt" en installeert op zijn desktop. In de toekomst hoeft hij dan niet meer de browser op te starten om de applicatie te kunnen gebruiken.

Visual Studio-ontwikkelaars worden gewaarschuwd dat de beta van Silverlight 3 niet gebruikt kan worden om applicaties voor Silverlight 2 mee te ontwikkelen en te testen. De reden is dat Visual Studio 2008 SP1 niet mult-targetting door Silverlight-applicaties ondersteunt.


Meer informatie: silverlight.net/getstarted/silverlight3/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord