abonneren

Microsoft biedt kwart miljoen voor Conficker-schrijver

Het Conficker-virus heeft sinds december vorig jaar meer dan negen miljoen computers wereldwijd besmet. Microsoft heeft intussen een patch tegen het virus uitgebracht, maar het virus blijft zich verspreiden via niet-gepatchte systemen. Microsoft heeft nu een beloning uitgeloofd van een kwart miljoen dollar voor informatie die leidt tot de arrestatie van de criminelen die verantwoordelijk zijn voor alle ellende.

Microsoft roept iedereen die informatie heeft over het virus of de personen die het hebben ontwikkeld op om naar de politie te stappen. In de strijd tegen het Conficker-virus werkt Microsoft samen met de ICANN, NeuStar, VeriSign, CNNIC, Afilias, Public Internet Registry, Global Domains International Inc., M1D Global, AOL, Symantec, F-Secure, ISC, Georgia Tech, de Shadowserver Foundation, Arbor Networks en Support Intelligence. Gezamenlijk proberen ze alle servers waarvan het virus wordt verspreid uit te schakelen.

Het "Anti-Virus Reward Program" is in 2003 door Microsoft gestart. Op dit moment heeft het $5 miljoen in de pot om de politie te helpen virusschrijvers op te pakken. In 2005 heeft Microsoft een kwart miljoen dollar betaald aan twee mensen die de maker van het Sasser-worm verlinkten.

Indien de Conficker-maker in een gedeelte van de wereld leeft waar de instanties niet actief cybercriminaliteit bestrijden, zoals Rusland, de Oekraïne of Roemenië, dan zal het moeilijk worden om hem te grijpen. Een bedrag van kwart miljoen is wel genoeg om collega-virusschrijvers over de streep te halen een andere collega te verlinken. Hackers krijgen ongeveer $10.000 van criminele bendes om virussen en andere malware te schrijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie