}
abonneren

Microsoft bezig met 'Google Docs-killer' Albany

Microsoft werkt aan een pakket goedkope Office-producten om de concurrentieslag aan te gaan met Google Doc en Google Apps. Volgens anonieme bronnen bij Microsoft is de codenaam voor de budgetversie van Windows Office "Project Albany".Albany is een combinatiepakket van Office, Office Live Workspaces, Windows Live OneCare en de Windows Live-diensten. Microsoft wil het budgetpakket via winkels en supermarkten verkopen.

De informatie is afkomstig van bronnen binnen Microsoft die anoniem willen blijven. Volgens de bronnen is Microsoft momenteel op zoek naar mensen die de bètaversie van Albany willen uitproberen. Microsoft wil nu vooral de installer van het pakket testen. Het PR-bureau ontkent niet dat Microsoft testers zoekt voor een project genaamd Albany maar het wil niet zeggen of dit om een goedkoop pakket Office-producten gaat.

Microsoft is traditioneel een desktopsoftware-bedrijf en daarom zal het niet snel zijn succesvolle Office-suite compleet online gooien. Microsoft wil de strijd aangaan met online gigant Google door "software-plus-internet " producten te verkopen. Google Docs is gratis en hoewel het niet zoveel functies biedt als Windows Office is het voor de meeste gebruikers toereikend.


Bron: PC World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI