abonneren

Microsoft bevestigt Nvidia Tegra-chip in Zune HD

In april circuleerden er behoorlijk wat geruchten over de Zune HD, de nieuwe mediaspeler van Microsoft. Eén daarvan, was dat het apparaat op een Tegra-chipset van Nvidia zou draaien. Dat blijkt inderdaad het geval.Microsoft software-ontwikkelaar Matt Akers heeft de geruchten bevestigd. "Er is een hoop gekletst over het feit dat we wellicht de Nvidia Tegra-chip in de Zune HD gaan stoppen", zei Akers in een podcast. "Wel, we kunnen dat nu bevestigen. Ja, de Zune HD heeft inderdaad een Tegra-chip".
Als reden geeft Akers aan, dat de chip een erg goede batterijduur en grafische acceleratie levert. "Dit ding is als een mini-laptop in je hand". De Tegra-chip is de eerste processor die Nvidia heeft gemaakt voor handheld-apparaten. Deze system-on-a-chip (SoC) gebruikt minder dan 0,5 Watt.

Nvidia-baas Jen-Hsun Huang zei afgelopen dinsdag dat de Tegra-processor goed zal zijn voor de helft van Nvidia's business. Op dit moment is bekend dat de chip in 42 apparaten zal worden ingebouwd, variërend van smartphones tot netbooks en mediaspelers. Bijna de helft van deze apparaten zijn smartphones.

De Zune HD komt aan het eind van dit jaar ook in Nederland beschikbaar. De mediaspeler is qua functionaliteit vergelijkbaar met de iPod touch.

Via: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: