abonneren

Microsoft beveiligingsrapport pleit voor Windows 7

Microsofts zevende versie van het rapport over de trends in de beveiliging tegen internetbedreigingen, wijst duidelijk in de richting van het steeds veiliger worden van Windows. Is dat dan misschien de reden het onveilige Windows Xp te vervangen door Windows 7?Naast de grote aanbieders van beveiligingssoftware als Symantec, McAfee, en Panda produceert ook Microsoft tegenwoordig lijvige rapporten over hoe het gesteld is met de risico's en de beveiliging tegen malware en ongewenste software via internet.

Zo stelt het zevende rapport dat de bedreiging van Wormen weer aanzienlijk is toegenomen en dan met name voor bedrijfsnetwerken. De beste beveiliging tegen Wormen en andere ongewenste software is volgens Microsoft het gebruik van Windows Update. Zeker als daarbij gebruik gemaakt wordt van de Windows software tegen ongewenste software, zoals Windows Defender. Het rapport wijst er op dat vooral in gebieden in de wereld waar veel illegale versies van Windows worden gebruikt, die weinig of geen gebruik maken van Windows update, meer besmettingen voorkomen.

Ook geeft Microsoft in een grafiek aan dat de meeste besmettingen voorkomen bij gebruik van de oudere Windows XP versies, terwijl de minste besmettingen worden aangetroffen bij Windows Vista SP1. Zoals in de grafiek te zien is worden de  besmettingen van Windows XP  minder bij ieder nieuwer service pack release van Windows XP. Deze resultaten zijn onafhankelijk van het aantal computers waarop een versie van het besturingsysteem gebruikt wordt.

Als we er van uit gaan dat het nieuwe Windows 7 nog veiliger is dan Windows Vista al was, dan  zijn deze beveiligingsrisico's wellicht een duwtje in de rug voor de overgang van Windows XP naar Windows 7?

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Medior Java Developer - CGI