abonneren

Microsoft bestrijdt SPIM in Live Messenger 9.0

In de nieuwe versie van Microsofts IM-applicatie Windows Live Messenger zal een nieuwe beveiligingsfunctie zit waarmee een gebruiker een andere gebruiker kan 'verklikken' wanneer deze SPIM (spam over IM) verstuurt.SPIM is niet alleen irritant maar ook gevaarlijk. Een hacker kan namelijk de accountgegevens van een bekende contactpersoon hebben achterhaald waardoor het lijkt alsof een goede vriend of kennis een bestandje aan u doorstuurt.
Een hacker wil u in de val lokken dat u op een doorgestuurde link klikt waardoor spyware en andere malware via een lek in de browser ongemerkt op uw computer kan worden geïnstalleerd.

Details over Microsofs nieuwe SPIM-bestrijder zijn nog niet bekend. Vergelijkbare SPIM-bestrijders van andere ontwikkelaars werken met zwarte lijsten van SPIM-verstuurders.

Andere nieuwe functies in Windows Live Messenger 9.0 zijn:
- een manier om ingelogd te blijven op verschillende computers (genaamd Multiple Points of Presence)
- een bewegende GIF-afbeelding als avatar en
- een manier om specifieke geluiden toe te wijzen aan individuele contactpersonen

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord