abonneren

Microsoft bestrijdt claim op App Store door Apple

Microsoft verzet zich tegen de registratie van de term "App Store" als handelsmerk door Apple. Microsoft heeft bij het Amerikaanse Patent and Trade Office, een aanvraag ingediend,omhet verzoek de woorden "App Store" tot handelsmerk te maken, niet in te willigen. Volgens Microsoft is de term te algemeen en moet door iedereen gebruikt kunnen worden.

Een app store is een app store, iedereen die software aanbiedt kan een app store exploiteren. Net als bijvoorbeeld een shoe store of een toy store, gaat het volgens een woordvoerder van Microsoft om een algemene term.

Niet duidelijk is waarom Microsoft nu pas bezwaren indient, ruim een jaar nadat Apple de originele aanvraag indiende. Wel is het een beetje toevallig dat Microsoft deze zet doet, een dag nadat Apple zijn laatste App Store heeft geopend voor Mac software.

Microsoft heeft eigen app stores voor Windows Phone net als dat Google, Nokia en Intel soortgelijke applicatiewinkels hebben. Amazon heeft onlangs aangekondigd een eigen applicatiewinkel te openen onder de naam Amazon Appstore. Google en BlackBerry hebben wijselijk al een andere naam gekozen met Android Market en App World voor de BlackBerry. Microsoft zelf gebruikt de term Marketplace.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie