abonneren

Microsoft bereid zoekcache na half jaar op te schonen

Van de drie grootste zoekdiensten is Microsoft de eerste die bekendmaakt dat het bereid is om te voldoen aan het verzoek van de Europese Commissie om gebruikersdata maximaal zes maanden te bewaren. Microsoft laat deze week aan de Europese Commissie weten bereid te zijn de nieuwe regels omtrent de online opslag van gebruikersdata te hanteren. De Europese Commissie wil dat zoekdata van gebruikers maar voor maximaal zes maanden door een zoekdienst bewaard mag worden. Op dit moment is de maximale termijn 18 maanden.
Google bewaart nu negen maanden lang de zoekdata van gebruikers en Yahoo dertien maanden.

Microsoft is in een venijnige concurrentiestrijd verwikkeld met Google en Yahoo en de softwaregigant houdt zich alleen aan de nieuwe regels wanneer zijn concurrenten dat ook doen. Het bewaren van zoekdata geeft een bedrijf een competitief voordeel. De zoekdienst die de meeste data bewaart, kan het beste de relevantie van zoekresultaten verbeteren waardoor meer gebruikers de zoekdienst zullen gebruiken.

Van de drie zoekgiganten heeft Microsoft het minste te verliezen wanneer de nieuwe regels in werking treden. Microsoft staat op de derde plaats en heeft maar twee procent van de lucratieve zoekmarkt in handen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord