abonneren

Microsoft belooft om Xbox 360 niet te laten vallen

Shane Kim, de topbaas van Microsoft Game Studios, heeft publiekelijk aan alle eigenaren van een Xbox 360 de belofte gedaan dat Microsoft niet de next-gen console laat vallen zoals het heeft gedaan met zijn voorganger de Xbox.Microsoft wil dat de Xbox 360 op een gebalanceerde en gecontroleerde manier verder wordt ontwikkeld.Het is de bedoelingdat de Xbox 360 een langere levensduur heeft
dan de originele Xbox. Volgens Microsoft zou het ideaal zijn wanneer de Xbox 360 net zo'n lang leven heeft als de Playstation 2.

Volgens Kim was de Xbox eigenlijk niet meer dan een tussentijdse oplossing. Microsoft wist dat ze het nooit zouden kunnen winnen van de Playstation 2. Microsoft ging serieuzer aan het werk bij de ontwikkeling van de Xbox 360 omdat de softwaregigant wist dat ze een goede kans hadden om de markt van next-gen consoles te winnen wanneer de Xbox 360 eerder dan de concurrenten op de markt zou komen.

Microsoft besloot om de originele Xbox niet langer te ondersteunen met nieuwe games, sofware en randapparatuur. Hierdoor kon het zich totaal concentreren op het winnen van de next-gen console-oorlog, wat volgens de meeste marktonderzoeken gelukt is.


Bron: Computer & Videogames

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie