abonneren

Microsoft begint eigen winkelketen

Microsoft heeft David Porter aangesteld als de vice-president van zijn nieuwe retaildivisie. Net als Apple wil Microsoft een eigen keten van winkels beginnen.Het idee van een eigen winkelketen komt niet uit de lucht vallen. Microsoft is al een tijd bezig met het testen van verschillende winkelconcepten. Het Microsoft Retail Experience Center is een virtuele winkel waar internet-gebruikers met de PhotoSynth-plugin naar binnen kunnen stappen.
De virtuele winkel is voor Microsoft zowel een testlab om te zien hoe producten gepresenteerd kunnen worden in een winkel, als een manier om te zien hoe een eigen winkel eruit zou kunnen zien.

In een eigen winkel kan Microsoft niet alleen zijn producten direct verkopen aan de consument, maar ook feedback krijgen van gebruikers en nieuwe producten demonstreren. Een eigen winkelketen is een ideale manier om het merk Microsoft te promoten. In zijn winkel biedt Microsoft niet alleen eigen producten aan maar ook producten van zijn partners, zoals Windows-pc's, smartphones, de Zune-mediaspeler, de Xbox 360-console, videogames en randapparatuur als toetsenborden en muizen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie