abonneren

Microsoft-baas Steve Ballmer snapt Android niet

Tijdens de Telstra Investor Day in Sydney maakte Microsoft-baas Steve Ballmer grappen over Google's mobiele platform Android.Android is Google's eerste stap in de wereld van smartphones. Het open-source besturingssysteem voor mobiele apparaten moet de beste ontwikkelaars aantrekken. Apple, Research in Motion, Symbian en Microsoft domineren op dit moment de markt van mobiele besturingssystemen.Ballmer begon positief: "Het is hun eerste telefoon, dat is niet gemakkelijk," en "Laten we afwachten hoe ze het doen."

"Ze (Google) kunnen slimme mannen inhuren, slimme mensen, blah-de-blah-de-blah," aldus Ballmer. "Ik begrijp gewoon niet hun strategie, misschien dat iemand anders dit doet." Ballmer vervolgde met: "Verschijnen op een investeerdermeeting en zeggen "we hebben net een nieuw mobiel besturingssysteem gelanceerd zonder idee hoe we er geld mee gaan verdienen" zou ik niet doen. Ik snap niet hun businessmodel."

Microsoft was tijdens de conferentie opvallend openhartig over zijn concurrenten. Volgens Microsoft is zijn "I'm a PC" reclamecampagne onderdeel van een bredere poging om terug te vechten tegen concurrenten die zich regelmatig negatief uitlaten over Microsoft. Microsoft vergelijkt in presentaties ook steeds vaker zijn producten met vergelijkbare producten van Google en Apple. In het verleden deed Microsoft altijd voorkomen dat ze geen concurrenten hadden.

Microsoft staat ook meer open om producten van concurrenten te adopteren. Zo introduceerde Microsoft DivX en XviD codecs voor WMP en gebruikt het tijdens demonstraties Flickr als voorbeeld. Het lijkt er op dat Microsoft eindelijk doorheeft dat zijn klanten in de echte wereld meerdere diensten gebruiken en niet alleen maar producten van Microsoft.


Bron: news.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie