abonneren

Microsoft-assistent Cortana komt ook naar Android en iOS

Microsoft wil de slimme assistent Cortana ook beschikbaar maken voor iOS en Android. Cortana zou als aparte app beschikbaar komen, zodat je op andere apparaten ook gebruik kunt maken van de functies van Cortana.

Dat zegt Eric Horvitz, manager van het onderzoeksteam van Microsoft, in een interview met Reuters.

Slimme assistent

Cortana is de slimme assistent van Microsoft die vergelijkbaar is met Siri van Apple, of Google Now. Cortana kan zoeken op internet, maar ook agenda-afspraken maken of emails versturen. De zoekassistent was voorheen alleen nog beschikbaar op Windows Phones, maar Microsoft ziet ook wel dat het met het huidige marktaandeel geen potten gaat breken.

Daarom maakt het bedrijf Cortana nu beschikbaar voor alle andere platformen. Microsoft praatte daar al langer over: Vorig jaar werd er al aangekondigd dat Cortana naar Android zou komen.

Upgrade

Cortana moet ook een flinke upgrade krijgen, zegt Horvitz in het interview met Reuters. De assistent gaat slimmer kijken naar teksten in email, zodat ze slimmere herinneringen kan maken. Ook moet Cortana uiteindelijk zelf voorspellen wat de gebruiker wil, zoals informatie over een bepaalde plek waar hij op dat moment is.

Big data

Om Cortana slimmer te maken, zal Microsoft echter data moeten hebben van veel meer gebruikers. Die gaat het niet verzamelen met alleen Windows Phone, dus zal het bedrijf wel moeten uitbreiden. Microsoft is de laatste 2 jaar sowieso al bezig om zijn diensten op meerdere platformen groter te maken. Zo bracht het de Office-apps gratis uit voor Android en iOS.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie