abonneren

Microsoft adviseert upgrade naar Vista voor Windows 7

De nieuwe betaversie van Windows 7 kan elk moment uitkomen. Veel bedrijven wachten met het upgraden van hun pc's tot Windows 7 officieel beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat Windows Vista niet wordt overgeslagen, is Microsoft begonnen met het promoten van het vermalijde besturingsysteem bij zijn zakelijke klanten. Microsoft-baas Steve Ballmer waarschuwde bedrijven eerder deze maand dat ze hun pc's moesten upgraden van Windows XP naar Vista.
Nu roept ook Gavriella Schuster, senior-directeur bij de Windows Product Management Group bedrijven op om eerst over te stappen op Windows Vista voordat ze hun pc's upgraden naar Windows 7.

Volgens Schuster is het goed voor bedrijven om eerst te upgraden naar Vista en bekend te worden met dit besturingssysteem voordat ze de overstap maken naar Windows 7. Bedrijven die Vista overslaan en wachten op Windows 7 lopen het risico dat ze geen ondersteuning meer krijgen voor Windows XP. Windows Vista lijkt ook meer op Windows 7 dan XP waardoor de overstap voor werknemers gemakkelijker is. Een upgrade van Vista naar Windows 7 zal ook soepeler verlopen dan een upgrade van XP naar Windows 7. En bedrijven die bij XP blijven missen de aankomende Vista SP2 die het besturingssysteem nog veiliger en stabieler maakt.

Analist Paul DeGroot is niet onder de indruk van de waarschuwing van Microsoft. Bij elke transitie van een oude versie van Windows naar een nieuwe versie schreeuwt de softwaregigant moord en brand. Volgens DeGroot zijn er geen sterke argumenten waarom bedrijven eerst moeten overstappen op Vista in plaats van in één keer XP om te ruilen voor Windows 7. De upgrade naar een nieuwe besturingssysteem is één van de meest dure en lastige projecten voor de IT-afdeling. Het is niet handig wanneer een IT-afdeling twee upgrades in 12 maanden zou moeten doorvoeren. Alleen wanneer een bedrijf in de komende maanden nieuwe pc's aanschaft, is het slim om voor Vista te kiezen.

Bijna eenderde van alle bedrijven in de VS en Europa luistert naar Microsoft en zal de overstap maken naar Vista voordat Windows 7 uitkomt. Nog eens 27 procent is van plan om dit jaar of volgend jaar over te stappen naar Windows Vista. Ongeveer 30 procent van de bedrijven slaat Vista over of weet nog niet wat het zal doen. Een klein aantal bedrijven stapt zo snel mogelijk over van XP naar Vista en van Vista naar Windows 7.

Microsoft is het nieuwe weblog "Windows for your Business" gestart voor zakelijke klanten die meer informatie willen hebben over een overstap naar een nieuwe versie van Windows.


Weblog: windowsteamblog.com/blogs/business/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: