Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft: adoptie Vista twee keer sneller dan XP

Het is niet raar dat Microsoft hoge verwachtingen heeft van Vista maar de veronderstelling dat gebruikers massaal zullen overstappen van XP naar Vista is misschien wat te hoopvol. Microsoft verwacht dat de overstap naar Vista twee keer sneller zal zijn dan toentertijd naar XP. Hoewel veel analisten denken dat Microsoft onrealistische verwachtingen heeft, blijft Brad Goldberg, general manager van de Windows Client Business Group bij Microsoft, hoopvol gestemd.
Volgens Goldberg biedt Microsoft aan zijn klanten alle middelen en trainingen om de overstap naar Vista zo gemakkelijk mogelijk te maken. Microsoft heeft de testversies van Vista aan zoveel mogelijk mensen gegeven, zodat er op dit moment alleen al vijf miljoen mensen de RC1-versie van Vista gebruiken.

De verwachtingen van Microsoft zijn in tegenspraak met een onderzoek dat is gehouden door Computerworld US afgelopen augustus. Uit dat onderzoek bleek dat maar 17 procent van de it-professionals overweegt om in het eerste jaar na de lancering over te stappen naar Vista, 41 procent heeft nog geen plannen om over te stappen en 35 procent begint pas met het uitproberen van het nieuwe besturingssysteem wanneer het officieel is uitgebracht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie