abonneren

Microsoft aangeklaagd over Windows Genuine Advantage

Microsoft staat in Washington voor de rechter. De inzet van de rechtszaak is Windows XP Genuine Advantage. Volgens de aanklagers heeft Microsoft zijn WGA-dienst in april 2006 zodanig aangepast dat het niet meer volgens de wet functioneert.WGA zou oorspronkelijk bedoeld zijn als optionele anit-piraterij-maatregel. In april 2006 veranderde Microsoft de status van WGA echter in een update met hoge prioriteit, zonder dat het gebruikers uitlegde wat de update precies deed met hun computers.

WGA bestaat uit twee componenten. Het eerste is een notificatiecomponent, dat controleert of het besturingssysteem legitiem is. Het tweede is een validatiecomponent dat informatie van een pc verzamelt en terugstuurt naar Microsoft. Ook zou er nog een derde component zijn, met een zogeheten 'phone home'-functie. Dit component zou dagelijks informatie over pc's terugsturen naar Microsoft.

In de aanklacht is te lezen dat Microsoft ervan beschuldigd wordt de ware aard van de WGA-software te verbergen voor zijn klanten. Microsoft had zijn gebruikers expliciet moeten melden dat de software privéinformatie terugstuurt naar Microsoft. Door dit niet te doen maakt Microsoft inbreuk op de consumentenbescherming en anti-spywareregelgeving. Er wordt een schadebedrag van meer dan 5 miljoen dollar geëist.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord