abonneren

Microsoft: ‘'Windows 7 draait op alle netbooks''

Dit jaar zal er een aantal netbooks uitkomen waarop de Starters Edition van Windows 7 is voorgeïnstalleerd. Deze versie van Vista's opvolger heeft een aantal beperkingen zodat het goed werkt op de minder krachtige netbooks. Maar dit betekent volgens Microsoft niet dat een volledige versie van Windows 7 niet goed werkt op een netbook.Volgens een woordvoerder van Microsoft draait elke versie van Windows 7 goed op netbooks. De minder krachtige hardware van een netbook heeft geen negatief effect op de functionaliteit van Windows 7.
De opvolger van Windows Vista heeft een kleinere ‘footprint', een verbeterde user-interface, snellere opstart- en afsluittijden, verbeterde energieberheer, verbeterde multimediamogelijkheden en is stabieler en veiliger.

De Starters Edition van Windows 7 maakt niet gebruik van de Aero user-interface en een gebruiker kan maar een beperkt aantal applicaties tegelijkertijd draaien. De woordvoerder van Microsoft bevestigt deze beperkingen, maar benadrukt dat de Starters Edition niet gezien moet worden als "minder". Volgens de woordvoerder is deze versie alleen maar geoptimaliseerd voor gebruikers die andere behoeftes te hebben, maar werkt de volledige versie van Windows 7 ook goed op een netbook.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie