abonneren

Microplace - Particuliere microkredieten

Microkredieten staan nu volop in de belangstelling.
Prinses Maxima reist de hele wereld over om microkredieten te promoten en dit jaar won de econoom Muhammad Yunus voor zijn microkredietenbank Grameen Bank de Nobelprijs voor de Vrede.

Dankzij internet is het verstrekken van microkredieten niet alleen voorbehouden aan grote financiële instellingen en investeerders, maar kan ook de ‘gewone man' een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Indien u mensen in nood financieel wilt helpen, maar er toch ook iets aan wilt verdienen, dan is er een aantal online initiatieven waar u terecht kunt. MicroPlace is een initiatief van eBay, de grootste online veiling- en betalingsdienst ter wereld. Een particuliere investeerder kan op MicroPlace al een microkrediet afsluiten voor $ 100. Dat lijkt weinig, maar deze microkredieten stellen de ontvanger in staat om op eigen benen te staan. De microkredieten die door MicroPlace worden verstrekt, moeten tussen de twee en vier jaar worden afbetaald. De opbrengst ligt tussen de 1,5 en 3 procent. Dat is niet veel, maar als investeerder moet je vooral geïnteresseerd zijn in het verstrekken van microkredieten om arme mensen te helpen en niet om snel rijk te worden.

Microkredieten kunnen via eBay's PayPal-betalingssysteem gedaan worden, of via een gewone bankrekening. Investeerders betalen geen toeslagen of commissies. eBay's Microplace is niet de enige online verstrekker van particuliere microkredieten. Denk ook aan Kiva.org, Finca International en Accion International.

www.microplace.com, www.villagebanking.org, www.accion.org, www.kiva.org

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: