abonneren

Micromart: Xbox 360 heeft flinke ontwerpfout

Consolereparatiebedrijf Micromart weigert nog langer Xbox 360-consoles te repareren die het 'red ring of death'-syndroom vertonen.
Volgens Micromart heeft de Xbox 360 een flinke ontwerpfout en raken er gewoonweg te veel consoles defect om nog te repareren.

De uitlatingen van Micromart zijn een nieuwe knauw aan het imago van Microsoft, dat koppig blijft beweren dat het uitvalpercentage bij de Xbox 360 niet hoger is dan bij de concurrentie. Micromart claimt dat het probleem inherent is aan het ontwerp van de Xbox 360 en dat de uitval op grote schaal gebeurt. Zo claimt Micromart-baas Jeff Croft dat er zo'n 30 consoles per week bij de dienst binnenkwamen.

Vervelend genoeg begeven de meeste consoles het na de garantietermijn van 12 maanden. Micromart weigert de 'red ring of light'-problemen voortaan te repareren omdat het gaat om een probleem met het moederbord, dat moeilijk te repareren is en daarbij te duur is om te verantwoorden (ongeveer € 150). Een recent onderzoek van DailyTech wijst uit dat bijna 33% van de Xbox 360-consoles uitvalt.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord