abonneren

Mhl-technologie krijgt steeds meer steun

Nokia, Samsung, Toshiba en Sony willen een standaard maken van mhl, oftewel mobile high-definition link. Mhl lijkt erg veel op hdmi en kan ook gewoon op de hdmi-poort van een tv worden aangesloten. De tv moet de mhl-standaard wel ondersteunen.Volgens de fabrikanten die zich achter mhl scharen heeft deze techniek een aantal voordelen boven de huidige (mini-)hdmi-connector. Het belangrijkste voordeel: mhl heeft maar vijf pinnen nodig, tegen negentien voor hdmi. Een mhl-connector kan dus fors kleiner zijn dan een (mini-)hdmi-connector.
Een ander voordeel is dat een mhl-chip energiezuiniger is (0,04 W) dan een hdmi-chip (ca. 0,5 W). Ook kan een mhl-connector gebruikt worden om het apparaat op te laden.

Mhl is specifiek ontwikkeld voor het versturen van hd-beelden van een mobiel apparaat naar de tv, maar maakt nog wel gebruik van kabels. Er zijn nog geen tv's in omloop die mhl ondersteunen, maar de techniek zal worden opgenomen in de hdmi 1.4-specificaties. Toekomstige tv's zullen dus vrijwel zeker met mhl-apparaten kunnen praten. Mhl is overigens afkomstig van Silicon Image, dat eveneens een grondlegger van de hdmi-standaard is.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: