abonneren

Met Sony en Bol.com nu digitaal lezen in Nederland

Met de introductie van twee nieuwe e-book-readers wil Sony samen met online boekhandel Bol.com het digitaal lezen op de kaart zetten. Met betaalbare e-book-readers komt de nieuwe manier van lezen binnen handbereik van een grotere groep lezers.Sony en Bol.com introduceren twee nieuwe readers, de Sony Reader Touch Edition met een 6-inch touch-scherm en de Sony Reader Pocket Edition met een 5-inch scherm. Beide apparaten hebben een scherm met zogenaamde elektronische inkt, dat leest als inkt op papier.
Scherpe teksten en afbeeldingen in maximaal acht grijstinten, zijn ook leesbaar in fel zonlicht. Beide apparaten zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken met instelbare lettergroottes. Het 512 MB geheugen is groot genoeg voor 320 boeken en kan met een optionele memorystick of sd-kaart worden uitgebreid. De ingebouwde accu is goed voor het lezen van 8000 pagina's.

De Touch Edition bladert als een boek dankzij het aanraakscherm. Met een pennetje of een toetsenbord op het scherm zijn aantekeningen in de documenten te maken. De Pocket Edition is meer in zakformaat voor onderweg. Heeft geen aanraakscherm maar wordt met navigatietoetsen bediend.

De Sony Readers gebruiken het nieuwe universele ePub formaat dat ook geschikt is voor andere apparaten en waarvoor al heel veel e-books verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn ook pdf-bestanden, worddocumenten en jpeg bestanden te lezen. Op de Touch editie speelt ook mp3- een aac-bestanden af.

De beide Readers komen in drie kleuren en zijn vanaf 2 september verkrijgbaar voor €299 voor de Touch edition en €199 voor de Pocket edition.

Bol.com start gelijk met de verkoop van de Sony Readers met de verkoop van e-books waarbij er tenminste 1000 Nederlandstalige titels waaronder vele bestsellers van bekende schrijvers beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er tienduizenden boeken in andere talen.

Sony heeft al eerder in andere Europese landen een e-book reader uitgebracht. Met deze nieuwe Readers heeft Nederland de Europese primeur. In Amerika moeten de nieuwe Readers de concurrentie aangaan met Amazon's Kindle. Een beetje jammer is dat de daar wel aangekondigde versie met wifi vooralsnog hier niet verkrijgbaar zal zijn.

Niet helemaal toevallig kondigde eerder boekhandel Selexyz.nl ook al aan het aanbod van e-books te intensiveren. Het ePub formaat wordt ook ondersteund door de BeBook reader.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie