Met GSM toch risico op hersentumor

Volgens een nieuw rapport: "Cellphones and Brain Tumors: 15 Reasons for Concern, Science, Spin and the Truth Behind Interphone" afkomstig van een international samenwerkingsverband van activisten tegen elektromagnetische straling, is er wel degelijk een risico tot het ontstaan van hersentumoren als gevolg van het gebruik van mobiele telefoons.Er wordt al jaren over gesteggeld en vele onderzoeken zijn er al geweest die elkaar regelmatig tegenspreken. Het nieuwe rapport is aangeboden aan regeringsleiders en de media.
De belangrijkste conclusies zijn: Er is een risico van hersentumoren door mobiel telefoon gebruik. Door telecombedrijven ondersteunde rapporten onderschatten het risico van hersentumoren en kinderen lopen een groter risico dan volwassenen.

Volgens het rapport onderschatten de tot nu toe verschenen onderzoeksrapporten, systematisch de risico's voor een hersentumor. Zo zijn er allerlei onderwerpen buiten beschouwing gelaten zoals: Mobiele huistelefoons die dezelfde straling veroorzaken. Er zijn er diverse typen hersentumoren uitgesloten van de onderzoeken. Mensen die zijn gestorven aan een hersentumor zijn buiten beschouwing gelaten, omdat ze niet meer geïnterviewd konden worden en kinderen en jong volwassenen zijn niet bij de onderzoeken betrokken terwijl ze juist kwetsbaarder zijn.

Via: Het Nationaal Platform Stralingsrisico's

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: