abonneren

Met Google nu bestanden delen in de cloud

Google breidt zijn online service van Google Apps uit met de mogelijkheid om ook andere bestandsformaten dan alleen die van Google Docs op te slaan.De nieuwe upload-functionaliteit voor alle bestandstypen werkt in combinatie met de gedeelde mappen binnen Google Docs. Zo is het eenvoudig alle mogelijke bestanden met vrienden of collega's te delen.
In plaats van emailen worden de bestanden geupload en gedeeld. Handig voor CAD-, Photoshop- of HTML-bestanden. De opslagruimte is 1 GB voor bestanden die niet zijn geconverteerd naar een Google Doc. De maximale bestandsgrootte is 250 MB. Extra opslagruimte kan worden gehuurd voor 25 dollarcent per GB per jaar.

Op deze manier breidt Google zijn clouddiensten langzaam voor op de komst van het Google Chrome OS, waar immers alle oplslag online plaatsvindt. Deze nieuwe mogelijkheid maakt ook het mailen van bestanden naar jezelf, van de ene naar de andere computer overbodig. Ook het gehannes met usb-sticks behoort dan tot het verleden.

In november al kondigde Google aan de prijs voor extra online opslagruimte te verlagen naar 5 euro voor 20 GB met een maximum van 16 TB.

Het bestandsdelen met Google Docs wordt de komende weken voor de Google Docs gebruikers beschikbaar gemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: