abonneren

Met Airtype heb je geen toetsenbord meer nodig

Typen we over 10 jaar nog wel op een toetsenbord? Als het aan Airtype ligt niet. Al sinds de introductie van de typemachine gebruiken we een toetsenbord dat in al die tijd niet heel veel veranderd is. Met de komst van de computer zijn er een paar toetsen bijgekomen en zijn de toetsen hooguit makkelijker in te drukken, maar dat is het ook wel.

Volgens Airtype is het hoog tijd dat we daar iets aan gaan doen. Want een computer met toetsenbord werkt nog steeds prima, maar door de komst van de smartphone en tablet zijn we steeds mobieler geworden en gebruiken we een toetsenbord op steeds kleinere apparaten. Dat werkt een stuk minder goed. De Airtype lanceert daarom een toetsenbord dat je met elke ondergrond kunt gebruiken: het registreert bewegingen van je vingers en zet dat om in letters en cijfers op je beeldscherm.

Blind typen

Het is wel een vereiste dat je blind kunt typen, omdat er geen toetsen zijn. Je typt met twee armbanden die over je knokkels kunt schuiven. Je kunt de Airtype nog niet kopen, op dit moment wordt nog gewerkt met een vroeg prototype. Wil je niets missen van deze ontwikkeling, dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Lees ook: 

Corsair Vengeance K60
iPhone werkt nu met bluetooth toetsenbord samen
Slim toetsenbord Swiftkey voor Android nu gratis


Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Typen, toetsenbord, Prototype, Toetsen, Blind, airtype, ontwikkeling

Nieuws headlines

Laatste reactie