abonneren

Megaupload Down. Nederlander gearresteerd

Filehost website Megaupload.com is gisteren door de FBI uit de lucht gehaald. Vervolgens zijn er 4 beheerders van de website gearresteerd waaronder een Nederlander.

Megaupload.com is door het Amerikaanse Ministerie van Justitie aangeduid als plaats waar illegaal verkregen materiaal te krijgen en te bekijken is. Megaupload was een filehoster waar je gratis en tegen een kleine vergoeding bestanden kon uploaden. Anderen konden deze content vervolgens weer bekijken.

4 arrestaties en 50 miljoen aan in beslag genomen goederen
De 4 beheerders, waaronder Nederlander Bram van der Kolk, zijn gearresteerd in Nieuw Zeeland. Volgens de DOJ (Department of Justice) worden de beheerders beschuldigd van heling, het breken van auteursrechten en het witwassen van geld. Zij kunnen hiervoor maximaal 20 jaar gevangenisstraf krijgen.

Overigens is de DOJ nog op zoek naar 3 andere beheerders en heeft zij in totaal 50 miljoen dollar aan goederen in beslag genomen die behoorden aan Megaupload.

Vergelding
In respons op de arrestaties en het neerhalen van de site heeft Hackersgroep Anonymous de websites van het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de sites van Universal aangevallen. Ook werden de websites van de Recording Industry Association of America (RIAA) en Motion Picture Association of America aangevallen. Deze sites zijn ondertussen weer in de lucht, behalve die van RIAA.

Het persbericht van het Amerikaanse Ministerie van Justitie kun je hier lezen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: