abonneren

Meet je dronkenschap met Grolsch iPhone app

Bierbrouwer Grolsch heeft een iPhone app laten ontwikkelen, die iPhonegebruikers in staat stelt hun mate van dronkenschap te testen. De toepassing bestaat al een tijdje maar wordt nu een hype in de Amerikaanse pers. Grolsch richt zich met deze app op de festivalgangers deze zomer. De "Walk the Line" app is op het onlangs gehouden Noordzee Jazz festival gelanceerd als een gimmick. Een hoge score leverde een gratis foto op bij de Grolsch bar, een slechte score een glas water.

Het programma gebruikt de iPhone versnellingsmeter om vast te stellen of de persoon die hem in de hand heeft in staat is om in een recht lijn te lopen.

Grolsch probeert hiermee promotie te maken tegen het overmatig alcohol gebruik. Vooral op muziekfestivals wordt er nog wel eens te veel gedronken. In elk geval is het goed voor de promotie voor het merk.

Producent Marvellous heeft ook een generieke versie van het programma gemaakt dat te downloaden is van de app store.

Hyped.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord