abonneren

Meeste virussen afkomstig van bekenden

Maar liefst 91 procent van computergebruikers heeft eens of meerdere keren last gehad van een virus. Bij 53 procent van deze slachtoffers was het virus afkomstig van een bekende die zij vertrouwden.
Dit blijkt uit een online onderzoek dat antivirus-leverancier NOD32 de afgelopen jaren heeft gehouden.

De resultaten geven onder andere aan dat virussen in de meeste gevallen weinig tot geen schade aanrichten. Bij 21 procent van de respondenten was de schade aanzienlijk, en bij 5 procent was deze zelfs onherstelbaar.

Een ander opvallend resultaat is het aantal mensen dat aangaf niet te weten of ze ooit met een virus geïnfecteerd zijn geweest (6 procent). Daarnaast gaf 25 procent van de respondenten aan wel geïnfecteerd te zijn geweest, maar geen schade te hebben ondervonden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord