abonneren

Meeste kinderen in China spenderen vakantie online

Het overgrote merendeel van de Chinese scholieren koos ervoor om tijdens de afgelopen zomervakantie thuis te blijven en over het internet te surfen in plaats van buiten te spelen met andere kinderen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 103 scholieren tussen de vier en de veertien jaar oud. Maar vier procent van de kinderen speelde liever buiten en negen procent ging naar een zomerkamp.

"Vijf jaar geleden, toen het internet nog niet zo populair was onder scholieren, wilden ze liever buiten spelen. Tegenwoordig kiezen ze ervoor om binnen te blijven en spelletjes op het internet te spelen," aldus een arts in the Chinese krant China Daily. Volgens de Chinese overheid is ongeveer 13 procent van de 20 miljoen Chinese internetgebruikers onder de 18 jaar verslaafd aan het internet.

Vorige maand begon de lokale overheid in Sjanghai een experimenteel zomerkamp voor 40 kinderen om hen van hun internetverslaving af te helpen. De Chinese overheid is ook bezorgd over de toename van dikke kinderen. Volgens de Chinese overheid zijn de oorzaken een lui leven en ongezond Westers junkfood. Om de kinderen af te laten slanken, worden sinds kort op Chinese basisscholen verplichte danslessen georganiseerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: